Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

All Evenementen

Austen feest in Leuven

14 oktober @ 10:00 - 17:00

De herfst, dat is boekenweer bij uitstek. Je mag rekenen op een hele resem nieuwe publicaties in aanloop naar de boekenbeurs en natuurlijk steken ook de bibliotheken een tandje bij naar aanleiding van de bibliotheekweek. Thema van dit jaar in de Bibliotheek van Leuven is ‘200 jaar Jane Austen’.

Dit jaar is het immers exact 200 jaar geleden dat de Engelse schrijfster Jane Austen overleed. Austen was auteur van boeken als ‘Pride and prejudice’, ‘Sense and sensibility’, ‘Emma’ … We zetten haar werk in de kijker en vullen dat aan met onze uitgebreide Regency-collectie, al vanaf 21 september. Zo ben je helemaal bijgelezen tegen het echte feestgedruis op zaterdag 14 oktober.

PROGRAMMA

Over het leven van Jane Austen
Laat je inspireren door de lezing over Austen: heerlijke teksten, een vleugje humor en flink wat Brits landschap passeert de revue. Inschrijven voor de lezing kost 3 euro en kan vanaf nu.

En aansluitend een … high-tea?!
Wie er snel bij is, kan na de lezing genieten van een echte high-tea: heerlijke scones, biscuits, butter en dampende kopjes heerlijke thee. Inschrijven voor lezing + high-tea kost 12 euro en kan vanaf nu.

Photobooth
Wie wil, kan op feest in de Bib ook plaatsnemen in onze photobooth: verkleed je als een echte lady of gentleman, neem plaats in ons ‘Regency’-salon en laat je vereeuwigen door onze professionele fotograaf.

Engelse dans
Gooi je heupen los tijdens de Engelse dans. Eerst geeft een gelegenheidsdansgroep een demonstratie, daarna is het aan jou!
Demonstraties: 14.30 en 16.00 uur.
Dansles: 15.00 uur, De Bib Leuven. Inschrijven via bibliotheek@leuven.be is verplicht. Vermeld je gegevens en het aantal deelnemers.

Voor kinderen
Natuurlijk is er ook feest voor de kinderen. In de kinderbib lezen voorleesoma’s en -opa’s voor uit Engelse klassiekers, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je kan er knutselen of je uitleven met een potje dammen, schaken of het typisch Britse charades. Passeer zeker ook eens langs de silhouetknipster: een schaarkunstenaar knipt in een oogwenk jouw silhouet uit zwart papier. Wat een mooi souvenir!

Datum: zaterdag 14 oktober 2017
Tijd: 10.00-17.00 uur
Locatie: De Bib Leuven/Tweebronnen
Kosten: gratis – behalve de high-tea en de lezing

Lees meer

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://bib.leuven.be/feest-in-de-bib-0

Locatie

Bibliotheek Leuven
Rijschoolstraat 4 0101
Leuven, 3000 België
+ Google Maps
Website:
bib.leuven.be