Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

All Evenementen

De nalatenschap van Jane Austen

26 oktober @ 19:00 - 21:00

Op donderdagavond 26 oktober tijdens de Maand van de Geschiedenis nemen Ingrid Tieken-Boon van Ostade en Wim Tigges de nalatenschap van Jane Austen vanuit twee verschillende invalshoeken onder de loep bij Van Stockum Boekverkopers in Den Haag.

Dit jaar, 2017, is het precies tweehonderd jaar geleden dat Jane Austen is overleden, naast Shakespeare misschien wel Engelands bekendste auteur. Tijdens deze avond wordt de nalatenschap van Jane Austen vanuit twee verschillende invalshoeken onder de loep genomen: vanuit een literair perspectief door te kijken naar haar bekendste (maar niet haar eerste) roman, Pride en Prejudice, uit 1813, en door haar testament te vergelijken met dat van haar moeder en van haar zus Cassandra, die alles, dus ook de publicatierechten op de romans, van haar beroemde zus heeft geërfd.

Over de sprekers

Ingrid Tieken-Boon van Ostade is hoogleraar sociohistorische taalkunde van het Engels en is verbonden aan het Leiden University Centre for Linguistics. In 2014 heeft zij een boek gepubliceerd over de taal van Jane Austen, getiteld In Search of Jane Austen: The Language of the Letters.

Wim Tigges is als onderzoeker en gastdocent verbonden aan het Leiden University Centre for the Arts and Society. Hij heeft veel gepubliceerd op het gebied van populaire uitingen van de Engelse cultuur, waaronder literaire nonsense en films met vrouwelijke hoofdpersonen zoals Xena: Warrior Princess.

Boeken van auteurs (uitgegeven in eigen beheer):
– Jane Austen, schrijfster voor alle tijden – Wim Tigges (Universiteit Leiden).
– My last Will & Testament: de nalatenschap van Jane Austen, haar moeder en haar zus Cassandra – Ingrid Tieken-Boon van Ostade (Universiteit Leiden)

Datum : Donderdag 26 oktober 2017
Tijdstip : 19.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur
Locatie : Van Stockum Boekverkopers, Spui 40, 2511 BS, Den Haag
Toegang : Gratis, inclusief: thee, biscuits en cucumber sandwiches
Aanmelden : promotie@vanstockum.nl

Gegevens

Datum:
26 oktober
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Van Stockum Boekverkopers
Spui 40
Den Haag, 2511BS Nederland
+ Google Maps
Website:
www.vanstockum.nl