Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

All Evenementen

HOVO Cursus – Emma, Persuasion en Lady Susan

28 september @ 13:30 - 16:00 | €292

Hoe kan het dat in de afgelopen 200 jaar Jane Austens naam en faam bijna alleen maar gegroeid? In deze HOVO-cursus van de Vrije Universiteit Amsterdam zal duidelijk worden waarom dat zo is.
Tijdens deze cursus worden drie teksten gelezen: Emma, Persuasion en Lady Susan.

Emma

Emma wordt algemeen gezien als Austens belangrijkste werk. De manier waarop Austen laat zien hoe verschillende relaties al dan niet tot stand komen in deze roman, hoe zij haar hoofdpersoon neerzet en laat veranderen levert een uitermate spannend en intrigerend verhaal op. Natuurlijk stellen we de vraag waarom dit als haar grootste werk wordt gezien.

Persuasion

Persuasion is de laatste roman die Jane Austen voltooide voor haar dood. De verhouding die de hoofdrolspeelster heeft gehad, een aantal jaren eerder dan wanneer het boek begint, vormt het uitgangspunt. Die verhouding werd afgebroken door het dwingende advies van haar omgeving, maar nu, jaren later, komen de oud-geliefden weer in contact met elkaar.

Lady Susan

Naast deze beroemde werken lezen we het tijdens haar leven nooit gepubliceerde korte werk Lady Susan. Het is onduidelijk waarom Austen deze tekst nooit heeft gepubliceerd. Het is een brievenroman, een genre dat in Austens tijd nog steeds populair was. Het bevat veel elementen die we in de latere boeken terug kunnen vinden: een geslepen vrouw die op zoek is naar een rijke man, en verschillende min of meer onnozele mannen die door haar misleid worden. Dit alles wordt door de hoofdfiguren op hilarische wijze verteld.

Docent: Drs. Ron Hoffman
Onderwijsvorm: 10 hoorcolleges met ruimte voor interactie
Studiebelasting: enkele uren per week
Dag en tijd: donderdagen, 13.30-16.00 uur
Data: 28 september t/m 7 december 2017
Let op: geen college op 26 oktober
Locatie: Campus Vrije Universiteit Amsterdam
Cursusprijs: € 292 (incl. studiemateriaal t.w.v. € 12)
Uiterste aanmelddatum: 21 september

Meld je aan

Over HOVO Amsterdam

Sinds 1990 biedt de Vrije Universiteit – onder de noemer HOVO Amsterdam – onderwijs voor iedereen vanaf vijftig jaar. HOVO Amsterdam is onderdeel van Universitair Centrum Gedrag en Bewegen van de Faculteit Gedrag en Bewegen en is lid van HOVO Nederland.

Gegevens

Datum:
28 september
Tijd:
13:30 - 16:00
Kosten:
€292
Evenement Categorie:

Organisator

HOVO Amsterdam
Website:
www.hovo.vu.nl/

Locatie

VU Amsterdam
De Boelelaan 1105
Amsterdam, 1081 HV Nederland
+ Google Maps
Website:
www.hovo.vu.nl/