Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

All Evenementen

HOVO Cursus – Jane Austen in context

18 september @ 13:15 - 15:00 | €232

In 8 colleges plaatst Prof.dr. P.J. de Voogd drie romans van Jane Austen in hun literaire en historische context.

Het feit dat Jane Austen tweehonderd jaar geleden (om precies te zijn op 18 juli 1817) overleed, wordt dit jaar herdacht. Onder andere met speciale tentoonstellingen en conferenties gewijd aan haar werk. Dat werk is uniek, zowel door de bescheiden omvang ervan als door de wijze waarop het is ontstaan: in isolement geschreven en herschreven en deels pas postuum uitgegeven.

Zelf vergeleek Austen haar unieke stijl met een fijn penseel op een klein stukje ivoor tekenen. Met een simpele verhaallijn beschrijft ze haarfijn gevoelens en geeft vlijmscherp commentaar op de zeden en gewoontes van haar tijd.

De drie romans die de basis vormen van deze cursus (Northanger Abbey, Pride and Prejudice, en Emma) zijn ieder op eigen wijze volstrekt origineel en geven tezamen een goed beeld van haar boeiende oeuvre. Bovendien leggen ze een basis voor het doorlezen in haar verzameld werk.

In deze cursus plaatst de docent de drie romans in hun literaire en historische context. In ‘close reading’ van specifieke passages gaan we met name onderzoeken in welk opzicht haar romans hun tijd ver vooruit waren. Zo komt ook de geschiedenis van de romanvorm aan de orde.

Geen bijeenkomst op 16 oktober.

Tijd: maandagen 13:15-15:00 uur
Periode: 18 september t/m 13 november 2017 – 8 colleges
Plaats: Uithof of University College Utrecht
Docent: Prof.dr. P.J. de Voogd
Materiaal: Zeer gewenst: Jane Austen, Northanger Abbey, Pride and Prejudice, Emma,
bij voorkeur zoals uitgegeven door Penguin Books.
Prijs: € 232,00

Meld je aan

Over HOVO

HOVO Utrecht is een onderwijsinstelling die voor mensen vanaf 50 jaar cursussen op universitair en hbo-niveau aanbiedt in Utrecht en Amersfoort. Wilt u een nieuw vakgebied ontdekken, specifieke wetenschappelijke kennis opfrissen, of de nieuwste ontwikkelingen in uw eigen vakgebied leren kennen of bijhouden? Dan zijn onze cursussen interessant voor u. Wij stemmen ons cursusaanbod en de onderwijsstijl af op de interesses, kennis en ervaring van ouderen, op vele wetenschappelijke en maatschappelijke gebieden en de humanistiek.

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
13:15 - 15:00
Kosten:
€232
Evenement Categorie:

Organisator

HOVO Utrecht
Website:
www.hovoutrecht.nl

Locatie

Uithof (Universiteit Utrecht)
Heidelberglaan 3
Utrecht, 3584 CS Nederland
+ Google Maps
Website:
www.hovoutrecht.nl