Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

All Evenementen

Kerkdienst voor Jane Austen

18 juli @ 19:30 - 21:00 | €10

Op 18 juli 1817 stierf Jane Austen op 41-jarige leeftijd in Winchester, tot het laatste moment liefdevol ondersteund door haar zus Cassandra.

Nooit had ze kunnen vermoeden dat haar werk, haar eigen persoon en haar leven, zo’n grote bron van inspiratie zouden zijn voor miljoenen mensen over de hele wereld.

Speciale kerkdienst
Op deze dag wil de Jane Austen Society Nederland daarbij stil staan en eer betonen aan deze bijzondere vrouw in een speciale kerkdienst.

Wij zijn blij en vereerd dat we hiervoor de handen ineen slaan met The English Church op het Begijnhof in Amsterdam en Reverend Lance Stone! Midden in het drukke centrum is dit een oase van rust en waan je je werkelijk in een Engelse plattelandskerk.

Samen zullen we onder andere luisteren naar tributes (o.a. van Paul Franssen), passages uit Jane’s werk, muziek, gebeden die Jane Austen zelf heeft geschreven, Cassandra’s brief na het overlijden van Jane, en zingen we samen hymnes. Tijdens de dienst is er ook collecte en na de dienst is er tijd voor thee of koffie en iets lekkers.

Regency kleding
Het wordt van harte gestimuleerd om in Regency kleding de dienst bij te wonen en zo meer de sfeer uit Austen’s tijd te beleven. Er is beperkte omkleedruimte beschikbaar voor aanvang van de dienst. Graag aangeven bij aanmelden als je daar gebruik van wilt maken.

Wanneer: dinsdag 18 juli 2017
Hoe laat: dienst begint om 19.30 uur (omkleden vanaf 18.30 uur)
Waar: Engelse Kerk, Begijnhof 48 1012 WV Amsterdam
Kosten deelname: 10 euro

Reserveren is noodzakelijk en deelname alleen op basis van vooruitbetaling.

Aanmelden via info@janeaustensociety.nl

Gegevens

Datum:
18 juli
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Jane Austen Society Nederland
Website:
www.janeaustensociety.nl

Locatie

Engelse Kerk
Begijnhof 48
Amsterdam, 1012 WV Nederland
+ Google Maps