Handige Tips Om Van Je Smartphone Af Te Blijven

Spread the love

Telefoon verslaafd? Dat doen we niet! Maar het is toch vervelend. Niet alleen onze ouders, maar ook onze vrienden, die eigenlijk beter zouden moeten weten. En hand op het hart: soms – maar slechts af en toe – zouden we gelukkig zijn, we zouden gewoon de smartphone verlaten. Blijkt toch dat een mobiel abonnement niet altijd zo geweldig is als we denken.

Probeer De Smartphone Gewoon Eventjes Te Laten Liggen

Het maakt niet uit of je vierentwintig keer of drieënzestig keer per dag naar je telefoon kijkt – als je je aanzienlijk gestoord voelt door je eigen consumptie, zou je kunnen overwegen om een voorbeeld te stellen voor al je vriendenkring. We hebben enkele tips bedacht die je kunnen helpen om van de veronderstelde verslaving af te komen . Je hoeft je apparaat niet te verdrinken of het uit het raam te gooien. Vaak is bewuste actie in het hectische leven van alledag voldoende. Je zult verbaasd zijn welke werelden zich openen zonder WhatsApp. Handig om dan ook geen reclames te zien over de nieuwste iPhone X of een internetadvertentie zien over een iPhone X review.

Zet Je Notificaties Uit

De eerste stap bij het verwijderen van de telefoon is het uitschakelen van de geluiden. Ontgrendel je telefoon. Zo bepaalt u wanneer u naar uw telefoon moet kijken en hoeft u niet aan een alarmgeluid te worden herinnerd om naar uw telefoon te kijken.

Het zijn de geluiden die ons belangrijk laten denken, zelfs als een vriend ons alleen vraagt naar onze algemene toestand. Als u nog steeds oproepen wilt ontvangen, kunt u in de instellingen alleen de alarmen van verschillende apps uitschakelen, zoals Facebook of WhatsApp.

Probeer Tijden Op De Dag Niet Je Telefoon Te Gebruiken

Als u denkt dat u teveel aan de telefoon bent, kunt u bewust mobiele fases instellen. U kunt bijvoorbeeld een paar uur ‘s avonds plannen wanneer u uw telefoon gewoon niet kunt oppikken en in plaats daarvan iets anders kunt doen.

In het beste geval chat je niet op je laptop of pc op Facebook. Bekijk een film met je geliefde of neem een goed boek. Gecombineerd met de eerste stap, zorgt u er ook voor dat u geen oproepen mist. Optioneel kunt u ook gesprekken naar uw vaste telefoon omleiden.

Tijdens Belangrijke Afspraken Je Telefoon Uitschakelen

Wie weet het niet: je moet huiswerk maken of huishoudelijk werk doen, maar je smartphone gaat elke drie minuten over. En nadat je hebt geantwoord, duurt het minstens twee minuten om terug te gaan naar het onderwerp. Als u iets belangrijks doet, schakelt u in het beste geval uw telefoon uit. Dus je voorkomt ook dat je paranoïde wordt en nog steeds om de tien minuten naar het apparaat kijkt. Je zult merken hoe veel sneller je vooruitgang boekt.

Spreek Mobiel Vrije Zones Met Jezelf Af In Huis

Een andere mogelijkheid om het verbruik van uw telefoon te verminderen, is om mobiele telefoons vrije zones in huis te creëren. Het is bijvoorbeeld logisch om de smartphone niet mee naar de slaapkamer te nemen. Iedereen die zich aan dit advies houdt, kan voorkomen dat het ‘s nachts wordt gewekt door ongewenste nieuws tonen. Het vermindert ook het risico van afleiding tot ‘s avonds laat met sociale netwerken.


Spread the love

About the author