Stel Internettoegang In Windows 7 In

Spread the love

Het instellen van je internet is tegenwoordig best makkelijk geworden. Je hebt dan alleen nog al die verschillende besturingssystemen waar het allemaal net even anders werkt. Om het je makkelijk te maken hebben we een gids gemaakt met verschillende Windows systemen, je kunt je internet daarna makkelijk installeren. Zeker met de internet en tv abonnement aanbiedingen is het belangrijk dat je ook op oudere besturingssystemen een goede digitale ervaring hebt, televisie kijken via de computer wordt namelijk steeds populairder.

Het opzetten van een breedbandverbinding onder Windows 7 is analoog, zoals in Windows XP. Verschillen zijn puur grafisch van aard en er kan niet worden gezegd dat deze grafische aanpassingen van de gebruikersinterface de installatie vereenvoudigen. Nogmaals, toegang is via het Configuratiescherm, dat toegankelijk is via het menu Start. Nadat u het pictogram “Netwerkcentrum” hebt geselecteerd, is de koppeling “Verbinding maken met een netwerk” beschikbaar.

Netwerkcentrum Op Windows 7

Belangrijk! Als de computer al een verbinding met een netwerk heeft, moet de link ‘Netwerkstatus en taken weergeven’ worden geselecteerd. Ook daar is onder “Netwerkinstellingen wijzigen” een koppeling “Een nieuwe verbinding of netwerk opzetten”.

Bovenaan het dialoogvenster staat “Verbinding maken met internet”. Noteer vervolgens, indien nodig, menu-item twee “Hoe dan ook een nieuwe verbinding instellen” of “Een nieuwe verbinding instellen.” Daarna gaat alles verder zoals beschreven onder Windows XP. Onder Windows 7 is alleen de gebruikersinterface aangepast, het proces is hetzelfde gebleven. Waarom niet onder XP of onder Windows 7 de snelkoppeling “verbinding” in het startmenu aanwezig is, zoals onder Vista nog steeds onduidelijk is.

Stel Internettoegang Op De Mac In

Ook op Mac OS X is het mogelijk om een breedbandverbinding in te stellen. En zoals verwacht, zijn de vereiste stappen vergelijkbaar met die onder een besturingssysteem van Microsoft. Alleen de gebruikersinterface en de grafische afbeeldingen zijn Mac-typisch.

Het startmenu bevindt zich in de linkerbovenhoek onder het Apple-pictogram. Wat is “Configuratiescherm” in Microsoft wordt “Systeemvoorkeuren” genoemd. In het dialoogmenu vindt u in de bovenste balk op de derde plaats het pictogramnetwerk in de vorm van een wereldbol.

Als u erop klikt, wordt het netwerkdialoogvenster geopend. Er zijn vier tabbladen in dit venster hieronder. Als op tabblad twee (PPPoE) wordt geklikt, verschijnt het verzoek om de gebruikersgegevens van de provider in te voeren. Zorg ervoor dat het vak “PPPoE” ook is geactiveerd. Als alle gebruikersgegevens correct zijn ingevoerd, klik dan op de knop “Nu activeren”.

Internettoegang kan dan altijd via de taakbalk worden geactiveerd. Een klik op het appletypische pictogram (<->) opent een dialoogvenster met de selectie “Verbinden”.


Spread the love

About the author