Waar moet je allemaal op letten als je een auto wil verkopen, kan ik daarna leasen?

Spread the love

Als tijd geen probleem is, kun je rondkijken om een ​​gemiddelde te krijgen. Verschillende websites publiceren objectieve, industriële standaardwaarden voor gebruikte auto’s. Door uw lease auto op de juiste manier te vergelijken, kunt u ervoor zorgen dat u een eerlijke prijs krijgt en dat u niet te veel hoeft af te dingen. De staat van en details over uw voertuig zullen u begeleiden om de waarde ervan te krijgen en u zult wat informatie moeten verzamelen voordat u begint. Als je wil gaan leasen is het slim om te kijken naar de goedkoopste private lease van Nederland, maar je moet wel eerst rekening houden met een aantal zaken zoals:

Houd rekening met het volgende als het gaat om de conditie van uw auto:

  • Heeft het deuken en schrammen?
  • Is de binnenkant versleten?
  • Zijn de banden en remmen in goede staat?
  • Is er een ongeluk gebeurd?
  • Is er roest?

Dit is geen volledige lijst, maar het zou u een goed idee moeten geven van het soort items dat u wilt bekijken. Vervolgens gaan we in op enkele van de specificaties van uw auto. Eenvoudig merken en model kennen is niet genoeg.

  • Wat is de trim? (Mazda CX-3, CX-5, CX-9)
  • Heeft het een zonnedak of een infotainmentsysteem met aanraakscherm?
  • Hebt u aanpassingen na de fabriek aangebracht?

Nogmaals, dit is geen uitgebreide lijst, slechts een goed begin.

Nu u alle benodigde informatie over uw auto hebt, onderzoekt u online en verzamelt u objectieve gegevens over de waarde ervan. Verschillende sites bieden verschillende waarden, dus het gebruik van de mediaan is een goede oplossing.

Inruil versus particuliere verkoop

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om uw auto in te ruilen bij een dealer of deze te verkopen aan een privéfeest:

Eigendom – bezit u uw auto helemaal? Als je het niet doet, wat ben je dan verschuldigd? Lease je?

Belasting – Verkopen aan een particuliere koper kan betekenen dat u de prijs moet verhogen om de belasting in te voeren (bekijk omzetbelasting in uw omgeving voor meer informatie), terwijl de verkoop aan een dealer de belasting kan regelen.

Tijd – Verkopen aan een privéfeestje kost steevast meer tijd. Je zult je rit moeten opfrissen, een paar mooie foto’s moeten maken, plaatsen moeten vinden om de auto te plaatsen, en vervolgens het proces van ontmoeting met kopers moeten doorlopen, obsessief moeten zijn over de conditie ervan, etc. Handelen in je auto betekent meestal veel minder gedoe. Maar …

Prijs – privéverkopen bieden vaak meer flexibiliteit voor de verkoper.

Als u een auto heeft met een goede waarde (een model dat veel gevraagd is, een lage kilometerstand, een goede staat, enz.) En u heeft de tijd en het geduld om kopers te behandelen, is de verkoop aan een particulier misschien wel de juiste keuze. Als u een auto van mindere waarde heeft en het gedoe niet wilt, kunt u het misschien gewoon inruilen bij een dealer en er klaar mee zijn.

Overweeg om de waarde van de auto te verhogen

Als je met een particuliere koper gaat, wil je misschien wat tijd en geld spenderen om wat schrammen of deuken aan de buitenkant op te ruimen en een interieur / exterieur detail te krijgen zodat de auto er op zijn best uitziet.


Spread the love

About the author