Zelfstandig Ondernemerschap En De Boekhouding Doen Kan Een Lastige Taak Zijn

Spread the love

Zelfstandig ondernemerschap kan zowel een vloek als een zegen zijn. Je eigen baas zijn, vakantie, wanneer je wilt en onafhankelijkheid – dat is wat de meeste mensen van gedachten hebben wanneer ze nadenken over het onderwerp. Maak daarom als zelfstandig ondernemer de keuze om het beste boekhoudprogramma 2019 aan te schaffen zodat je zeker weet dat je administratiepakket goed bij je bedrijf past.

Maar de realiteit is anders. Veel nieuwe dingen komen bij mensen die de stap naar een zelfstandige onderneming wagen. Een van deze dingen is de boekhouding.Volgens de Duitse jurisprudentie is er een verplichting om zakelijke transacties te registreren. Bovendien registreert de boekhouding bedrijfsstatistieken waarop zakelijke beslissingen worden genomen.

Boekhouding is dus onvermijdelijk voor elk bedrijf, maar wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Ergo kan uw boekhouding veel tijd, geld en zenuwen kosten.

Hoe Boekhouden Normaal Werkt

In tegenstelling tot grote bedrijven, waar hele afdelingen zich bezighouden met boekhouding, ziet het er anders uit voor zelfstandigen. U staat voor de beslissing: maak ik zelf de boekhouding en investeer ik tijd of huur ik een vaste accountant in en geef ik geld uit in de vorm van personeelskosten. Zowel tijd als geld zijn beperkt in het zelfstandig ondernemerschap.

En dan de procedure met de slingeromslag. Facturen die in digitale vorm beschikbaar zijn, moeten eerst worden afgedrukt en vervolgens ergens in de map landen. Dit moet uiterlijk aan het einde van het kwartaal beschikbaar zijn voor de accountant, die op zijn beurt de ontvangsten en facturen digitaliseert om ze in zijn systeem in te voeren. Dit is niet alleen ongemakkelijk, maar ook tijdrovend. Pas nadat de accountant alle gegevens in zijn systeem heeft ingevoerd, de bedrijfsevaluatie, waarop ondernemingsbeslissingen moeten worden gebaseerd.

De Ouderwetse Boekhouding Heeft Wat Zwakheden

De zwakheden van ouderwetse boekhouding zijn overduidelijk. Enerzijds zijn gegevens alleen voor u beschikbaar in een eenvoudige vorm, dwz als u gegevens nodig hebt nadat u de map hebt doorgegeven, moet u deze van de accountant verkrijgen – dit bemoeilijkt het communicatieproces.

Aan de andere kant is er sprake van discontinuïteit van de media omdat gedigitaliseerde documenten worden afgedrukt en gedrukte documenten worden gedigitaliseerd. De gevolgen zijn verloren tijd en hogere personeelskosten. Als bedrijfseigenaar kun je je niet concentreren op de belangrijke dingen en het nemen van beslissingen op korte termijn is moeilijk voor je.

Hoe Moderne Boekhouding Moet Doorgaan

Moderne boekhouding begint precies waar de zwakke punten van het oude systeem liggen. Digitalisering en automatisering zullen de activiteiten stroomlijnen en de boekhouding vereenvoudigen. Bovendien is geen extra personeel nodig, waardoor personeelskosten worden bespaard. In de moderne boekhouding wordt de accountant in bepaalde gebieden vervangen door software.


Spread the love

About the author